Spreekuren
In onze praktijk houden we spreekuur volgens afspraak. De keuze bij welke arts U een afspraak wilt is aan U. Deze keuze kan uiteraard alleen gehonoreerd worden als deze arts op het door U gewenste tijdstip ook beschikbaar is. Wanneer U voor een bepaald probleem door een van de artsen bent gezien, is het verstandig om een eventuele controle door dezelfde arts te laten verrichten.
Het telefonisch spreekuur is van 10.30 uur tot 11.00 uur. U krijgt dan een van de artsen aan de telefoon. Dit spreekuur is bedoeld voor het opvragen van uitslagen en korte vragen die geen consult of visite behoeven.
Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt U na aanmelding bij het patiënten portaal op onze website inloggen en in de agenda van de desbetreffende arts een afspraak inplannen. U kunt ook bellen tussen 08.00 uur en 10.00 uur en tussen 15.00 uur en 16.00 uur via het praktijknummer:
078 6127071
De assistente zal vragen naar de reden van Uw verzoek. Dit is bedoeld om een inschatting te kunnen maken naar het eventuele spoedeisende karakter van Uw klacht. Voor de assistente gelden dezelfde regels omtrent vertrouwelijke informatie als voor de artsen.
Voor een afspraak op het spreekuur wordt 10 minuten gereserveerd. Indien U meer tijd denkt nodig te hebben, wilt U dit dan aangeven bij de assistente? Dan wordt daar in de agenda rekening mee gehouden. We willen U vragen om niet met meerdere klachten op een afspraak te komen, dit om uitloop van het spreekuur te voorkomen.
Indien het door de klachten onmogelijk is om op het spreekuur te komen kan er, na overleg met de arts, een visite worden afgesproken. Het niet hebben van vervoer is geen reden voor een visite.
Openingstijden. Avond-, nacht- en weekenddienst
De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. De assistente heeft lunchpauze van 12.00 tot 13.00 uur.
In avond-/nacht- en weekenddiensten kunt U (uitsluitend voor spoedgevallen!) een beroep doen op de huisartsenpost in Dordrecht.
Deze bevindt zich op het terrein van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Dordwijk. Telefoon:
078-2020020
Het spreekuur op de huisartsenpost werkt volgens afspraak. Belt U dus altijd vooraf!
Houdt u bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand?
Als u voor een consult naar de post toe gaat, neem dan uw medicijnen mee!
Voor meer informatie: zie links in de regio
Spoedgevallen
In levensbedreigende situaties belt U
112
Voor spoedgevallen tijdens de praktijkuren kunt U ons bellen
078 6127071, keuze 1 (alleen spoed!)
Als u eerst even belt, dan rekenen wij op uw komst.
Assistentie en praktijkondersteuning
Met veel praktische vragen kunt U bij de assistente terecht. Vaak zal zij U van advies kunnen dienen. Indien nodig wordt met een van de artsen overlegd. Zo kunt U bij de assistente terecht voor vragen over recepten, verwijskaarten, verzekeringsmachtigingen, fysiotherapie aanvragen en laboratoriumformulieren. Dit graag zoveel mogelijk in de ochtenduren. Daarnaast kunt U zonder afspraak op het spreekuur van de assistente terecht tussen 14.00 en 14.45 uur voor:
-bloeddrukmeting
-hechtingen verwijderen
-injecties
-oren uitspuiten
-wondcontroles
-wratten aanstippen
Verwijsbrieven en formulieren kunt U afhalen tussen 8.00 en 12.00 uur. Formulieren die door de arts ondertekend dienen te worden, kunt U bij de assistente afgeven. Gewoonlijk liggen zij dan de volgende dag voor U klaar.
De assistente is aanwezig van 08.00 uur tot 17.00 uur. Zij heeft lunchpauze van 12.00 tot 13.00.
De praktijkondersteuner somatiek verricht taken binnen onze praktijk die te maken hebben met preventieve projecten, zoals het project CardioVasculair Risicomanagement, de begeleiding van patiënten met Diabetes Mellitus type 2 en het project COPD. Daarbij is er regelmatig overleg met een van de artsen.
De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de arts bij het verlenen van zorg aan patiënten met lichte tot matige psychische en/of psychosociale klachten.
Specifieke spreekuren
Chirurgisch spreekuur:
Kleine ingrepen worden verricht op afspraak na beoordeling op het gewone spreekuur. Dit betreft vooral het verwijderen van moedervlekken, huidaanhangsels of verstopte talgklieren en ingegroeide nagels.
COPD spreekuur:
Voor patiënten met chronische longziekte is er een aparte COPD spreekuur. De oproep wordt verzonden rond de geboortemaand en de controle vindt plaats bij de praktijkondersteuner.
CVRM spreekuur:
Voor patiënten met een (risico op) hart- en vaatziekte is er een apart CVRM spreekuur. Jaarlijks wordt rond de geboortemaand een formulier toegezonden om lab te laten prikken. Tijdens een afspraak bij de praktijkondersteuner worden de uitslagen besproken en vindt verder onderzoek plaats.
Diabetes type 2 spreekuur:
Voor patiënten met diabetes type 2 is er een apart diabetesspreekuur. Elke patiënt wordt 4 keer per jaar gecontroleerd door de praktijkondersteuner en 1 keer in het jaar mede door de huisarts (jaarcontrole). Deze controle vindt doorgaans plaats in de geboortemaand.
GGZ spreekuur:
Voor patiënten met lichte tot matige psychische en/of psychosociale klachten is het mogelijk om, in overleg met de arts, een afspraak te maken op het spreekuur van de POH-GGZ.
Na ieder spreekuur door de POH of door de assistente is er overleg met de arts.